4. Komposisjonsprosessen


I dette kapittelet tar jeg for meg komposisjonsprosessen til de tre låtene som er produsert i forbindelse med masteroppgaven. Det inneholder beskrivelser av idéer som i enkelte tilfeller heller mot en autoetnografisk fremstilling; refleksjoner som har vært sentrale i komposisjonsprosessen; samt idéer som har vært sentrale for å belyse forskningsspørsmålene mine.


 

For problemstillingen min – som handler om å utforske kreative måter å bruke Ableton Live – har det å utforske og eksperimentere med ulike idéer vært en del av prosessen. Ikke alle disse idéene kom med i låtene som presenteres i denne oppgaven. Men siden enkelte er relatert til problemstillingen min, presenteres noen av disse idéene i kapittel 5.5.


 

Datamaterialet er hentet fra logg jeg har ført underveis mens jeg jobbet med låtene, og logg fra andre relaterte prosjekter. Jeg har brukt loggen for å dokumentere handlingene mine, refleksjonene jeg har gjort meg underveis, og kunnskap jeg har tilegnet meg gjennom utforskningen. I tillegg til en skriftlig logg har jeg kopier av Ableton-filer fra ulike stadier i prosessen for å kunne gå tilbake og lytte til og se  valg tatt underveis. Jeg har valgt ut materiale fra loggen (både tekst, lyd, bilde og video) som belyser forskningsspørsmålene mine.


Trykk på overskriftene for å lese om prosessen knyttet til hver komposisjonsmetode.




LÅT 1: Right before I go

LÅT 2: You Never Knew

LÅT 3: I was not the one