LERENDE NETWERKEN
TAAT
Anneke Tonen
Selm Wenselaers
Nicolas Galeazzi
Pichaya Puapoomcharoen
Marit Mihklepp
David Weber-Krebs
Jasper Delbecke
Egle Bazaraite
Ariane Chapelet
Job Zomerplaag
Adrian Kear
Liesbet Groot-Nibbelink
Andrew Filmer
(document jelle betreft voorstel uitwerking)
https://docs.google.com/document/d/1CUrfKnTLgtAoi2kIGu2naJAH72BLyNBwInSg03jPtmE/edit
FEEDBACK
WHATSAPP-DEBAT 'TUSSENRUIMTE 5.11.2020
Beste allen,
Waarom dit voorstel?
Deze tijd vraagt een herdenken van gebaande paden om ‘werk’ (in de breedste zin zijnde performances, curatoriële programma’s, onderzoeksresultaten,…) publiek te maken. Een verschuiving van onze focus van een collectieve presentatie naar een fijnmaziger structuur van publiek maken dringt zich op in de zogenaamde 1,5m-samenleving. Maar hoe krijgt deze fijnmaziger structuur vorm? En welke condities zijn er nodig om tot een betekenisvolle uitwisseling te komen?
Waarom deze vorm?
In eerdere dialoog-experimenten heb ik gemerkt dat al schrijvend reageren op elkaar een zekere traagheid vraagt, die de integriteit en raakheid van hoe iets wordt ingebracht ten goede komt. Waar een ‘gesproken’ debat een focus heeft (de persoon die het woord neemt leidt, tenzij een sterke moderator de touwtjes in handen blijft houden). In een geschreven debat is er een mogelijkheid tot meerdere focuspunten en bijgevolg een - gewenste of ongewenste - on-overzichtelijkheid.
Topic
Hoe geven verschillende attitudes/posities deze 'tussenruimte' om 'publiek te maken' vorm?
Disclaimer
Deze whatsapp-groep heeft als doel een ‘safe space’ te zijn. Het gesprek zal worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden. Mocht er een vraag zijn om de content van het gesprek in andere vormen publiek te maken, dan zal hiervoor jullie toestemming gevraagd worden.
Aanwezig
Selm Wenselaers
Griet Verschelden
Siebren Nachtergaele
Breg Horemans
Gert-Jan Stam