Prosjektdetaljer | |
Dato | 16 Oct. 2020 |
Tid | 12 timer |
Kurs | IDG 2000 |
Metoder | Konsept-utvikling, Skisse |
Målgruppe | Arbeids-givere og -tagere |
Teknologi | Fotografi |
Materialer | Skisseblokk + blyant, miro.no, arbeidstilsynet.no, helsedirektoratet.no, https://www.finansfokus.no/2020/09/11/min-arbeidsdag-spesielt-a-sende-alle-hjem/ |
Sammen om et godt miljø
Løsningen presentert her er todelt, og går ut på at man har 2 ulike plattformer.
Plattform 1 handler om kommunikasjon, noe av det viktigste å opprettholde under denne spesielle perioden. Denne plattformen har fått navnet “Call” inntil videre. Derfra kan ledere og ansvarlige over ansatte meddele nyheter som relaterer om alt fra COVID-19 relaterende til jobbrelaterende. Hensikten med denne plattformen er for å hindre at ansatte+arbeidsgivere må se etter beskjeder og informasjon som relaterer til jobben fra flere plattformer, noe som ble erfart våren 2020. Forutsetning for denne plattformen er at jobben har en god lederrolle ; der denne personen er ansvarlig, og har en relativt god relasjon til arbeidstagere. Det er også viktig, i denne sammenhengen at arbeidstagere føler de kan komme til ansvarlig for å prate, om det så gjelder de nye forutsetningene til korona, eller om det gjelder arbeidsmiljø. Eventuelt kunne denne plattformen også la arbeidstagere sende meldinger anonymt til ledelsen, med eventuelle bekymringer eller spørsmål om den nye hverdagen som de ikke ønsker å ta opp personlig, som da kan addresseres.
Plattform 2 åpner for at arbeidstagere kan komme og snakke og sosialisere, gjerne om en felles hobby som en typ. “Bok-klubb” ville gjort. Nylige aktiviteter relaterende til denne hobbyen kan fortelles om, anbefalinger deles, aktiviteter som “streaming” kan holdes osv. Hensikten med denne plattformen er å tilby arbeidstagere, som ellers kunne slitt med ensomhet, et sted der de kan sosialisere, og muligens stimulere dem til å prøve nye aktiviteter om noe som ikke handler om jobb. Forutsetning: at en person leder denne plattformen som administrator; og som en type arrangement-leder. Dette ville ikke kunne være arbeidsgiver, da dette ville kunne bli for ukomfortabelt for arbeidstagere. Lederen for denne plattformen ville kunne oppfordre ansatte til å komme innom på virtuelle møter til å begynne med, og arrangere fremtidige. Det er også tenkt at denne plattformen også lar ansatte ta kontakt anonymt (eller ikke) med en rådgiver, i tilfellet de hadde et behov for å prate og ikke har mulighet for det med andre hjemme. Dette er tiltenkt å opprettholde psykisk helse, og forebygge ensomhet, forutsatt at ansatte tar i bruk tilbudet.
I “Call” vil Hovedsiden være en plattform for viktige beskjeder og kunngjøringer fra overansvarlige til alle ansatte. Beskjedene vil publiseres vertikalt nedover, kronologisk etter datoen den ble publisert. DVS. at den øverste innlegget (beskjeden/kunngjøringen) vil være den nyeste etter dagens dato.
Det vil være en funksjon lik email på samme plattform som du kan klikke deg inn på via menybeltet øverst. Det samme gjelder en funksjon for chat, videosamtaler, eventuelt andre funksjoner relevant for yrket (og som kan legges til av eventuelle administratorer), samt en inngang til egen profil der du kan administrere innstillinger. Under email-funksjonen vil det også være mulig å ta kontakt med overansvarlig, både som anonym eller ei, med eventuelle spørsmål om den nye situasjonen korona forutsetter. På menybeltet, som tidligere nevnt, vil det ligge en inngang til plattformen “Hobby’n”.
"Hobby’n"s nettside har en hovedside med et design lik “Call”; men istedet for beskjeder/kunngjøringer relevant til jobb vil innleggene gjelde eventuelle kunngjøringer om fremtidige arrangementer holdt av kollegaer, forespørsel om arrangementer, spørsmål om ønske etter spesifikke møter/arrangementer osv. Denne nettsiden er tiltenkt mer kasuale temaer. For eksempel: sett at noen kollegaer er interessert i fotball og en kamp mellom to lag nærmer seg; så kan de legge ut et innlegg på hovedsiden der de forteller om at de vil arrangere en streaming av kampen, og inviterer flere til å bli med.
Andre funksjoner til plattformen vil dermed inkludere: en chat-funksjon for individer og grupper, en side for video-samtaler (denne vil være åpen og tilgjengelig for alle som har en bruker og tilgang til plattformen; den ekskluderer ingen), en funksjon for å sende inn forespørsel for publisering av innlegg (denne må sendes og godkjennes av administrator før den kan legges ut), og en inngang til brukerkonto samt inngang til “Call”.
Videre, hvis Ola skulle ønsket dette kunne han gått inn i chat igjen, og skrevet en melding anonymt til en typ. rådgiver. Dette er i tilfellet han trengte å snakke med noen og ikke har noen hjemme som han kunne pratet med. Dette ville være for å opprettholde psykisk helse, og forebygge ensomhet, forutsatt at han tar denne funksjonen i bruk. Herfra kunne han altså, som anonym, kommet i en chat med rådgiver og snakket videre.